Vegansk tryffelsill
Det här en en sill som jag som skapat genom att kombinera mina favoritingredienser. “Sillen” är i detta fall tofu som har fått ligga och dra i en lag. “Creme fraichen” är en egentillverkad cashewnätskräm med härlig pikant eftersmak. För för er som känner mig så älskar jag svamp & tryffel. Svamp är också en typiskt svensk råvara & med vackra lingon som garnering blir detta en självklar sill till alla årets svenska högtider.
Tryffelsill
Tillagningstid: 20 min + stå i kylen i minst 4 timmar
Volym: Räcker till 1 sillburk
Gör så här
1- Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
2- Sila bort lagen och plocka bort kryddorna från tofun. Rör ner tofusillen och blanda väl.
3- Tappa upp i en ren glasburk och förslut. Låt stå i kylen i minst 4 timmar innan servering.
4- Toppa sillen med lingon.
Cashewnötskräm
Tillagningstid: Minst 4 timmars blötläggning + 10 minuter
Volym: 3 dl
Gör så här
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm.
Tryffelsill
Ingredienser
1 sats tofusill, se recept
1 sats cashewnötskräm, ***se recept
1 1/2 msk svamptapenade med tryffelsmak
1/3 kruka färsk timjan
Topping
Lingon, frysta
Cashewnötskrämen
Ingredienser
3 dl cashewnötter, blötlagda i minst 4 timmar
1 msk citronvätska
1 tsk grovkorning senap
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 dl vatten