GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-5af5477c70a6ad984c929940
May 2, 2020

Vegansk tryffelsill

Julmat, Midsommarmat, Nötter, Påskmat, Såser & röror, Vegansk

Det här en en sill som jag som skapat genom att kombinera mina favoritingredienser. “Sillen” är i detta fall tofu som har fått ligga och dra i en lag. “Creme fraichen” är en egentillverkad cashewnätskräm med härlig pikant eftersmak. För för er som känner mig så älskar jag svamp & tryffel. Svamp är också en typiskt svensk råvara & med vackra lingon som garnering blir detta en självklar sill till alla årets svenska högtider.

Tryffelsill

Tillagningstid: 20 min + stå i kylen i minst 4 timmar
Volym: Räcker till 1 sillburk

Gör så här
1- Blanda samtliga ingredienser i en bunke.

2- Sila bort lagen och plocka bort kryddorna från tofun. Rör ner tofusillen och blanda väl.

3- Tappa upp i en ren glasburk och förslut. Låt stå i kylen i minst 4 timmar innan servering.

4- Toppa sillen med lingon. 

Cashewnötskräm

Tillagningstid: Minst 4 timmars blötläggning + 10 minuter
Volym: 3 dl 

Gör så här
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm.



Tryffelsill

Ingredienser

1 sats tofusill, se recept
1 sats cashewnötskräm, ***se recept
1 1/2 msk svamptapenade med tryffelsmak
1/3 kruka färsk timjan
Topping
Lingon, frysta

Cashewnötskrämen

Ingredienser
3 dl cashewnötter, blötlagda i minst 4 timmar
1 msk citronvätska
1 tsk grovkorning senap
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 dl vatten

attachment-5af5477c70a6ad984c929940
Sill på aubergine & tofu Vegansk skärgårdssill

Related Posts

IMG_1353

Bakning, Högtidsmat

Veganska lussebullar

attachment-5bf9779370a6ad835e60eb39

Högtidsmat

Stuvad grönkål

attachment-5af578c4562fa7a59748ec96

Högtidsmat

Vegansk dragonsill

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.