Zucchinibiffar
Recept på zucchinibiffar brukar ofta innehålla ägg. Mina ersätter jag i stället med chiafrön som jag låter svälla i lite vatten och som utgör en perfekt ersättning till ägg om du vill få dina veganska biffar att hålla i hop. Underbar sommarrätt nu när zucchini-säsongen är i gång!
Gör så här
1- Riv zucchinin och ta några nävar i taget och pressa ur det mesta av vätskan i händerna.
2- Blanda chiafrön och vatten i en liten skål och blanda. Lås stå och smäll i 2-3 minuter.
3- Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt & peppar.
3- Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut 3-4 små tunna plättar i pannan. Stek 3 minuter på varje sida.
4- Servera till exempelvis råris, en fräsch tomatsallad & en avokadosås.
Ingredienser
1 zucchini (360 gram), riven
1/2 gullök, finhackad
3 vitlöksklyftor, rivna
1/2 kruka persilja. finhackad
1/2 kruka gräslök, finhackad
1 dl bovetemjöl
1 msk chiafrön + 2 msk vatten
1 msk olivolja
1/2 tsk chiliflingor
Salt & peppar
Olivolja, för stekning