GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-5b7d81fe40ec9a4b7349a4ce
May 2, 2020

Veganska köttbullar

Vegansk, Vegoköttbullar

Den 23 augusti firar vi i Sverige Köttbullens dag. I Sverige serveras vi köttbullar gärna med brunsås eller gräddsås och kokt potatis. Vanliga tillbehör kan vara lingonsylt eller rårörda lingon och pressgurka. Det här receptet på veganska köttbullar har en bas på gröna linser och valnötter som sedan smaksätts med de Medelhavsinspirerade smakerna vitlök, citron, mynta och koriander. Jag serverar dem ofta med lite grekiska tillbehör såsom klyftpotatis & tzatziki.

Gör veganska köttbullar så här

  • Skölj linserna i en sil under rinnande vatten. Koka upp en kastrull med saltat vatten och linserna. Koka på medelvärme under lock i 15-20 minuter tills linserna är mjuka och allt vätska har sugits upp.

  • Blanda linser, lök och vitlök i en bunke. Mosa linserna grovt med en potatisstöt. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

  • Rulla till små bollar och stek gyllenbruna i olivolja.

  • Servera köttbullarna exempelvis till klyftpotatis, tzatziki och en grön sallad.

Vill du läsa mer on köttbullens dag & historia, besök Matkalender.nu

Ingredienser
3 dl gröna linser (5 dl kokta)
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl valnötter, grovhackade
2 msk kikärtsspad
1/2 dl vetemjöl
1 kruka mynta, strimlad
1 kurka koriander, strimlad
1/2 citron, juice och zest
1/2 tsk chiliflingor
Salt & peppar, efter smak
Olivolja, för stekning

attachment-5b7d81fe40ec9a4b7349a4ce
Zucchinibiffar Vegansk kebab i pitabröd

Related Posts

Bönchili

Huvudrätter

Rökig bönchili

Kålrabbisallad

Huvudrätter

Krämig kålrabbisallad med tempeh

attachment-5c04f720c2241bac3df59525

Huvudrätter

Vintersallad med matvete, pumpa & svartkål

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.