Vegansk wrap
Tidigare i veckan satt jag med i P4 Upplands studio och pratade om vegansk kost vid träning. En bit av klippet hittar du längre ner i receptet. Nu delar jag med mig av receptet jag bjöd radion på!
Det här är en härlig grön wrap som är sprängfylld med protein, fiber, omega 3, c-vitamin & kalcium. Om du tränar behöver kroppen dessa nyttigheter och är också perfekt för dig som är på språng!
Antal: 4 personer
Tillagningstid: 30 min
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj bort spadet från kikärtorna under rinnande vatten i ett durkslag. Torka kikärtorna med hushållspapper. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Strö ut kikärtor och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, salta och rosta i mitten av ugnen i 15-20 min.
Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.
Avokadodressingen:
Skala och kärna ur avokadon och placera i en mixer tillsammans med lime, koriander, crème fraiche, olja, salt & peppar. Mixa till en jämn dressing.
Hetta upp fullkornstortillan genom att steka den i en torr stekpanna i cirka 30 sekunder.
Fyll tortillan med quinoa, kikärtor, lök, tomater, några spenatblad och cashewnötter. Ringla över avokadodressingen.. Rulla ihop och ät!
Ingredienser
Fullkornstortilla, 8 st
2 dl quinoa
1 burk kikärtor
3 vitlöksklyftor
1 liten rödlök, tunt skivad
2 msk olivolja
½ tsk flingsalt
200 g färsk spenat
2 dl cashewnötter
1 burk körsbärstomater, halverade
Avokadodressing
2 avokado
1 kruka koriander
1 limefrukt
1 dl crème fraiche
½ dl rapsolja
Salt & peppar