Vegansk senapssill
Senapssillen introducerades in Sverige p[ 1930-talet och förekommer på midsommar såväl som på julbordet, och förekommer under de flesta svenskarnas midsommarfirande. Den hette först “skånsk senapssill” men blev sedan bara “senapssill”. Min variant på senapsill är ganska klassisk i smakerna men där creme fraiche är utbytt mot Oatly iFraiche och sillen mot “auberginesill”.
Tillagningstid: 20 min + stå i kylen i minst 4 timmar
Volym: Räcker till 1 sillburk
Gör så här
1- Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
2- Sila av auberginen och plocka bort kryddorna. Rör ner auberginesillen i bunken och blanda väl.
3- Tappa upp senapssillen i en ren glasburk och förslut. Låt stå i kylen i minst 4 timmar innan servering.
Ingredienser
1/2 inlagd aubergine, se recept här
2 dl Oatly iFraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk skånsk senap
1 msk dijonsenap
1 msk dill, finhackad