GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-57b393d9298526db2e5b147c
April 20, 2020

Matjessill på tofu

Julmat, Midsommarmat, Påskmat, Såser & röror, Tofu

Matjessillen började inte ätas i Sverige förrän på 1900-talet och är en rätt som ursprungligen är holländsk. I denna 1-2-3 lag med klassiska matjessillskryddor ingår tofu, fänkål och rödlök. En vegetarisk twist som kommer bli en hit på midsommar.

Antal: 6 personer
Tillagningstid: 30 min+8 timmar

Gör så här

  • Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, kryddnejlika, kryddpeppar och kanel i en kastrull. Låt svalna.

  • Ansa och hyvla fänkålen med en osthyvel. Skala och skär löken i tunna skivor.

  • Skär tofun i mindre bitar.

  • Varva tofubitar, rödlök och fänkål i en rengjord burk. Häll över lagen. Ställ i kylen och låt dra i minst 8 timmar.

Ingredienser
250 gram fast tofu
1 fänkål
1 rödlök
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
4 cm stor kanelbit
10 hela kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor
5 lagerblad

attachment-57b393d9298526db2e5b147c
Krispig vintersallad Halloumi-& tomatsill

Related Posts

IMG_1353

Bakning, Högtidsmat

Veganska lussebullar

attachment-5bf9779370a6ad835e60eb39

Högtidsmat

Stuvad grönkål

attachment-5af578c4562fa7a59748ec96

Högtidsmat

Vegansk dragonsill

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.