GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
April 20, 2020

Halloumi-& tomatsill

Halloumi, Midsommarmat, Påskmat, Såser & röror

Halloumi & tomat är inga klassiska ingredienser i en sillinläggning men gifter sig underbart tillsammans. Med smak av vitlök och färsk persilja funkar denna röra utmärkt att klicka på knäckebrödsmackan när det är dags för silllunchen.

Tillagningstid: 20 min
Antal: 4 portioner

Gör så här

  • Skär halloumin i 3 cm stora kuber och stek gyllenbruna i olivolja i en stekpanna. Låt svalna.

  • Finhacka tomater och vitlök. Tillsätt mer olja i stekpannan och fräs vitlöken i cirka 1 minut. Tillsätt tomaterna och låt dem koka sönder, det tar cirka 8 minuter.

  • Ringla ner vitvinsvinäger och smaka av med salt & peppar.

  • Blanda i halloumibitarna. Grovhacka persilja och rör ner i röran. Låt stå och svalna i kylen i minst 15 minuter innan servering.

Ingredienser
1 paket halloumi, skurna i 3 cm stora bitar
2 stora tomater, finhackade
1 stor vitlöksklyfta, finhackade
1 msk vitvinsvinäger
½ kruka persilja
Flingsalt & nymalen peppar
Olivolja för stekning

attachment-57b393d9298526db2e5b1492
Matjessill på tofu Vegansk gubbröra

Related Posts

IMG_1353

Bakning, Högtidsmat

Veganska lussebullar

attachment-5bf9779370a6ad835e60eb39

Högtidsmat

Stuvad grönkål

attachment-5af578c4562fa7a59748ec96

Högtidsmat

Vegansk dragonsill

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.