Kikärtssoppa med tomat & saffran
Här kommer ett recept på en av mina favorit höstsoppar. Kikärtorna & potatisen ger en härlig mustighet & de spanska elementen från från saffranet, tomaterna, persiljan och citronen ger soppan en ljuvlig lyxig smak. Servera gärna till en klick vegansk aioli & nybakat bröd.
Tillagningstid: 30 min
Antal: 6 portioner
Gör så här
Stek rödlöken i olivolja 2 minuter under omrörning. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut.
Tillsätt potatisen och stek 3 minuter. Rör ner fänkål, chili och stek 2 minut.
Rör ner kikärtorna, tomaterna och tillsätt vattnet, saffran, buljong och låt koka upp.
Låt soppan småputtra i 15 minuter under lock.
Några minuter innan servering; tillsätt persilja, citronjuice salt & peppar.
Ingredienser
1 rödlök, skivad
4 vitlöksklyftor, finhackade
4 små potatisar, småbitar
1/2 fänkål, småbitar
1 röd chilifrukt, finhackad
1 burk kikärtor
2 tomater, grovt hackade
0,5 gram saffran
1 svampbuljongtärning
6 dl vatten
1 kruka persilja
1/2 citron, juicen
Olivolja, för stekning