Halloumi-& tomatsill
Halloumi & tomat är inga klassiska ingredienser i en sillinläggning men gifter sig underbart tillsammans. Med smak av vitlök och färsk persilja funkar denna röra utmärkt att klicka på knäckebrödsmackan när det är dags för silllunchen.
Tillagningstid: 20 min
Antal: 4 portioner
Gör så här
- Skär halloumin i 3 cm stora kuber och stek gyllenbruna i olivolja i en stekpanna. Låt svalna.
- Finhacka tomater och vitlök. Tillsätt mer olja i stekpannan och fräs vitlöken i cirka 1 minut. Tillsätt tomaterna och låt dem koka sönder, det tar cirka 8 minuter.
- Ringla ner vitvinsvinäger och smaka av med salt & peppar.
- Blanda i halloumibitarna. Grovhacka persilja och rör ner i röran. Låt stå och svalna i kylen i minst 15 minuter innan servering.
Ingredienser
1 paket halloumi, skurna i 3 cm stora bitar
2 stora tomater, finhackade
1 stor vitlöksklyfta, finhackade
1 msk vitvinsvinäger
½ kruka persilja
Flingsalt & nymalen peppar
Olivolja för stekning