Champinjonpasta
Här är svaret på en vegansk kycklingpasta som går hem hos alla i familjen. Det är en perfekt vardagspasta som inte tar mer än en kvart att tillaga. Den har dessutom få huvudingredienser men får en rik smak från kryddorna och syran från vinet och sojan.
Antal: 4 personer
Tillagningstid: 15 minuter
Gör så här
Hetta upp en stekpanna med olja och stek lök och vitlök 3 minuter. Tillsätt sojabitarna och stek ytterligare 2 minuter på medelhög värme tills de fått lite färg.
Tillsätt champinjonerna i stekpannan och fräs 4 minuter under konstant omrörning.
Rör ner kryddor, grädde, vin, soja och låt puttra medellåg värme i 10 minuter.
Koka under tiden pastan och blanda sedan med pastan. Strö över persilja över den färdiga rätten.
Ingredienser
250 gram färska champinjoner, grovhackade
1 gul lök, finhackad
4 vitlöksklyftor, finhackade
320-400 gram sojabitar, i detta recept användes Hälsans Köks filébitar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk oregano
1 tsk chiliflingor
250 gram matlagningsgrädde, helst mjölkfri
1 dl vitt vin
2 tsk kinesisk soja
1 kruka persilja, finhackad
Olivolja, att steka i
Salt och peppar, efter smak
Valfri pasta