GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-5c04f720c2241bac3df59525
May 5, 2020

Vintersallad med matvete, pumpa & svartkål

Sallader, Vegansk

Till julbordets ofta mäktiga kötträtter är en fräsch sallad alltid ett fint komplement. I den här vintersalladen samlas mustiga smaker från pumpa & svartkål med fräscha inslag från apelsin, russin & vindruvor. Servera den på julbordet eller som en matig lunchsallad. Vill du lägga till något protein så funkar knaperstekt Oumph Thyme & Garlic perfekt!

Tillagningstid: 30 min
Antal: 4-6 portioner
 

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader.

  • Koka matveten enligt förpackningen i buljongen. Ställ sedan åt sidan för att svalna.

  • Skär bort skalet från pumpan och halvera. Gröp ur kärnhuset och skär pumpaköttet i 2×2 cm stora kuber. Klä en ugnsform med bakplåtspapper och strö ut pumpabitarna och vitlöken. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

  • Skölj svartkålen under rinnande vatten och torka med lite hushållspapper. Lägg ut bladen på en ugns plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och flingsalt.
    Rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

  • Dressingen
    Pressa ut juicen från apelsinen och blanda med olja, senap, salt och peppar.

  • Strö över spenatbladen tillsammans med matveten på ett fint stort fat. Bryt loss bladen från svartkålen (släng stjälken) och fördela dem tillsammans med pumpabitarna jämnt över salladen.

  • Garnera salladen med russin, cashewnötter och vindruvor. Avsluta med att ringla över dressingen.

Ingredienser
3 dl matvete
1/2 svamp buljongtärning

1 liten butternut pumpa
3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt

1/2 påse svartkål
1/2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt

1 påse bladspenat (100 gram)
1 dl sultanrussin
1,5 dl cashewnötter, rostade
50 gram vindruvor, halverade och urkärnade

Dressing:
1/2 apelsin, juicen
1 dl kallpressad rapsolja
1 tsk dijonsenap
Salt & peppar
 

attachment-5c04f720c2241bac3df59525
Veganska kåldolmar Rostad palsternacka & grönkål med vinkokta bönor & palsternackskräm

Related Posts

Bönchili

Huvudrätter

Rökig bönchili

Kålrabbisallad

Huvudrätter

Krämig kålrabbisallad med tempeh

attachment-5bfa6e44352f534626d575ba

Huvudrätter

Veganska kåldolmar

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.