GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-5af5561ef950b78091e41da2
May 2, 2020

Vegansk senapssill

Julmat, Midsommarmat, Påskmat, Såser & röror, Vegansk

Senapssillen introducerades in Sverige p[ 1930-talet och förekommer på midsommar såväl som på julbordet, och förekommer under de flesta svenskarnas midsommarfirande. Den hette först “skånsk senapssill” men blev sedan bara “senapssill”. Min variant på senapsill är ganska klassisk i smakerna men där creme fraiche är utbytt mot Oatly iFraiche och sillen mot “auberginesill”.

Tillagningstid: 20 min + stå i kylen i minst 4 timmar
Volym: Räcker till 1 sillburk

Gör så här
1- Blanda samtliga ingredienser i en bunke.

2- Sila av auberginen och plocka bort kryddorna. Rör ner auberginesillen i bunken och blanda väl.

3- Tappa upp senapssillen i en ren glasburk och förslut. Låt stå i kylen i minst 4 timmar innan servering.

Ingredienser
1/2 inlagd aubergine, se recept här
2 dl Oatly iFraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk skånsk senap
1 msk dijonsenap
1 msk dill, finhackad

attachment-5af5561ef950b78091e41da2
Vegansk skärgårdssill Vegansk dragonsill

Related Posts

IMG_1353

Bakning, Högtidsmat

Veganska lussebullar

attachment-5bf9779370a6ad835e60eb39

Högtidsmat

Stuvad grönkål

attachment-5af578c4562fa7a59748ec96

Högtidsmat

Vegansk dragonsill

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.