GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-5af53eb20e2e72299b820a16
May 2, 2020

Sill på aubergine & tofu

Julmat, Midsommarmat, Påskmat, Såser & röror, Vegansk

Det här är en vegansk tolkning av den klassiska inläggningssillen, dvs. den sill som du sedan lyfter över till din nya sillröra. Det går även att servera sillen som den är men då skulle jag även slänga i lite fint skivad fänkål.

Tillagningstid: 30 min + stå i kylen i minst 8 timmar
Volym: Räcker till 2 sillburkar

Gör så här
1- Skala auberginen och skär till 3×1 cm stora filéer som ska påminna om sillfiléer i utseendet, eller skär tofun i liknande bitar.

2- Koka upp en djup kastrull med saltat vatten och förväll auberginebitarna i 2 1/2 minuter. Häll över dem i ett durkslag och sila bort vattnet. Låt svalna.

3- Koka under tiden upp ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. När sockret har löst upp sig och vattnet precis har börjat småkoka, dra av kastrullen från plattan. Låt svalna.

4- Tappa upp en ren glasburk med auberginebitarna eller tofun inklusive löken. Slå på sillagen  (med kryddorna) och förslut väl. Låt stå över natten i kylskåpet.

Ingredienser
1 aubergine, skalad och skivad till 3 cm långa filéer/ eller 300 gram fast tofu
1 rödlök, tunt skivad
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 kanelstång
10 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
15 fänkålsfrön
3 lagerblad

Redskap
Stor glasburk som går att försluta
Durkslag eller sil
2 kastruller

attachment-5af53eb20e2e72299b820a16
Vegansk rödbetssallad Vegansk tryffelsill

Related Posts

IMG_1353

Bakning, Högtidsmat

Veganska lussebullar

attachment-5bf9779370a6ad835e60eb39

Högtidsmat

Stuvad grönkål

attachment-5af578c4562fa7a59748ec96

Högtidsmat

Vegansk dragonsill

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.