Matjessill på tofu
Matjessillen började inte ätas i Sverige förrän på 1900-talet och är en rätt som ursprungligen är holländsk. I denna 1-2-3 lag med klassiska matjessillskryddor ingår tofu, fänkål och rödlök. En vegetarisk twist som kommer bli en hit på midsommar.
Antal: 6 personer
Tillagningstid: 30 min+8 timmar
Gör så här
- Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, kryddnejlika, kryddpeppar och kanel i en kastrull. Låt svalna.
- Ansa och hyvla fänkålen med en osthyvel. Skala och skär löken i tunna skivor.
- Skär tofun i mindre bitar.
- Varva tofubitar, rödlök och fänkål i en rengjord burk. Häll över lagen. Ställ i kylen och låt dra i minst 8 timmar.
Ingredienser
250 gram fast tofu
1 fänkål
1 rödlök
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
4 cm stor kanelbit
10 hela kryddpepparkorn
10 kryddnejlikor
5 lagerblad