Ingredienser
1 paket halloumi, skurna i 3 cm stora bitar
2 stora tomater, finhackade
1 stor vitlöksklyfta, finhackade
1 msk vitvinsvinäger
½ kruka persilja
Flingsalt & nymalen peppar
Olivolja för stekning

Halloumi & tomat är inga klassiska ingredienser i en sillinläggning men gifter sig underbart tillsammans. Med smak av vitlök och färsk persilja funkar denna röra utmärkt att klicka på knäckebrödsmackan när det är dags för silllunchen.

Gör så här
Skär halloumin i 3 cm stora kuber och stek gyllenbruna i olivolja i en stekpanna. Låt svalna.

Finhacka tomater och vitlök. Tillsätt mer olja i stekpannan och fräs vitlöken i cirka 1 minut. Tillsätt tomaterna och låt dem koka sönder, det tar cirka 8 minuter.

Ringla ner vitvinsvinäger och smaka av med salt & peppar.

Blanda i halloumibitarna. Grovhacka persilja och rör ner i röran. Låt stå och svalna i kylen i minst 15 minuter innan servering.

mytaste.net

Comment