Ingredienser
1 paket spagetti
500 gram champinjoner
2 gula lökar, finhackade
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk kokosmjölk (250 g)
1 förpackning kokosgrädde (250 g)
1 tsk mörk miso
1/2 tsk kinesisk soja
2 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
1 kruka färsk persilja, finhackad
Olivolja, för stekning

När hösten knackar på dörren är det alltid mysigt med några rejäla pastarätter. Svamp är en perfekt ingrediens att göra pastasåser på eftersom gen ger en fin konsistens så väl som umami smaken. Toppa pasta med din favoritost eller bara lite färsk persilja.

Tillagningstid: 30 min
Antal: 4 personer

Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken i 5 min.

Rensa champinjonerna, bryt loss fötterna och skiva svampen tunt. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i svampen. Låt all vätska koka bort och fräs sedan i lite olivolja.

Rör ner löken och.tillsätt kokosmjölken/- och grädden, soja, vinäger, miso, salt och peppar. Låt småputtra i 10 min.

Koka spagettin al dente och häll sedan ner i stekpannan med champinjonsåsen.  Finhacka persiljan och garnera pastan med. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.

 


Ingredients
1 package of spaghetti
500 grams of mushrooms
2 yellow onions, finely chopped
5 garlic cloves, finely chopped
1 can of coconut milk (250 g)
1 package of coconut cream (250 g)
1 teaspoon dark miso
1/2 teaspoon of Chinese soy sauce
2 teaspoons white wine vinegar
Salt and pepper
150 gram fresh parsley, finely chopped
Olive oil, for frying

 

 

When Autumn knocks on the door its always nice with some comforting pastas. Mushrooms is a perfect ingredient make pasta sauces with since it gives a nice texture as well as the umami flavour.  Garnish the pasta with your favorite cheese or just some fresh parsley.

Preparation time: 30 min
Number of people: 4

Instructions
Peel and chop onion and garlic. Heat a frying pan with olive oil and fry the onions for 5 minutes.

Clean the mushrooms, remove the stalk and slice the mushroom thinly. Heat a large frying pan and add the mushrooms. Allow the liquid to absorb and then fry in some olive oil.

Stir the onion and add the coconut milk /-and cream, soy, vinegar, miso, salt and pepper. Let it simmer for 10 minutes.

Boil the spaghetti al dente and then pour into the frying pan with the mushroom sauce. Finely chop the parsley and garnish the pasta. Taste with salt and pepper and serve strait up.

Champinjinpasta_liggande.jpg

Comment