Veganska havreflarn
Havreflarn är super enkla att göra och tar inte särskilt lång tid. Servera dem till fikat eller dekorera din dessert med ett flarn för att smaka den där härliga krispigheten. Det här receptet på havreflarn är växtbaserat och helt äggfritt. Margarinet har bytts ut mot ett vegetabiliskt och mjölken mot mandelmjölk.
Tillagningstid: 20 minuter
Antal: 20
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader och smält matfettet i en kastrull.
Blanda i alla ingredienserna i en kastrull och rör ihop till en smidig och lite kladdig smet.
Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Obs! Inte för tätt, för de flyter ut
ganska ordentligt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Låt sedan svalna.
Ingredienser
150 gram smör eller margarin
2 dl havregryn
2 dl strösocker eller stevia
2 dl vetemjöl
4 msk grädde eller mjölk
4 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver