Vegansk rödbetssallad
Den krämiga rödbetssalladen är ett måste på det svenska julbordet. Den brukar även ingå som pålägg till den klassiska köttbullemackan under julen. En vegansk rödbetssallad avviker inte så värst mycket från originalet utan har enkelt bytts ut mot en vegansk creme fraiche och majonnäs. Jag brukar använda min hemmagjorda majonnäs men det så klart även flera veganska alternativ tillgängliga på marknaden.
Tillagningstid: 15 min
Antal portioner: 4
Gör så här
Skala och finhacka löken. Tärna de kokta rödbetorna i fina små tärningar.
Rör ner i en skål tillsammans med creme fraiche, majonnäs och senap. Blanda vä och smaka av med salt & peppar.
Ingredienser
3 stora röda kokta rödbetor, tärnad
1/2 rödlök, finhackad
1 dl mjölkfri creme fraiche
1/2 dl mjölkfri majonnäs
1/2 msk grovkornig senap
1 äpple, tärnat (valfritt)
Salt & peppar