Vegansk Korv Stroganoff
Nu veganiserar vi Korv Stroganoff! Det är en av Sveriges vanligaste vardagsrätter men som funkar lika bra att tillaga utan animaliska produkter. Den går lika snabbt att tillaga, smakar snarlikt och är dessutom nyttigare utan att du märker det.
Antal: 4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
Gör så här
- Skär ner korven i mindre bitar och bryn den gyllenbrun i en djup stekpanna med smör eller olja.
- Hacka löken och vitlöken och rör ner i stekpannan. Fräs löken tills den är mjuk.
- Tillsätt havregrädde, vatten, buljong, tomatpuré, ketchup, chilisås, soja, chiliflingor och låt koka upp. Låt grytan småputtra i 10 minuter.
- Red såsen genom att röra ut maizenan i lite kallt vatten och sedan häll ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Toppa med några kvistar färsk oregano.
- Servera till ris eller matvete med en grönsallad.
Ingredienser
2 påsar av Hälsans Köks sojakorvar eller coctailkorvar
2 paket havregrädde Oatly iMat
2 dl vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
3 msk chilisås
1 msk ketchup
1 msk ekologisk buljong
1 tsk kinesisk soja
1 tsk chiliflingor
1-2 msk maizena
Rapsolja för stekning
Några kvistar färsk oregano Salt och peppar