Vegansk gubbröra
I en gubbröra utgör ansjovis och ägg basen men i denna vegetariska version har ansjovisen ersatts med kapris & gröna oliver för att ge en härlig sälta och äggen har fiffigt bytts ut mot tofu. Resultatet blir en fräsch krämig gubbröra som kan serveras på buffébordet i påsk på en skiva mörk kavring.
Antal: 16 snittar
Tillagningstid: 30 min
Gör så här
- Smula sönder tofun med fingrarna. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek tofun i 2 minuter och tillsätt under tiden gurkmejan för att ge tofun en mer äggliknande färg. Ställ år sidan och låt svalna.
- Skala och finhacka lök, oliver, gräslök och dill. Grovhacka kaprisen. Rör ner alltsammans i en bunke men spara lite gräslök och dill för garnering.
- Blanda ner tofun i bunken och tillsätt majonnäs, crème fraiche och tångkaviar. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
- Skär bort kanterna på kavringen och skär två skivor av varje brödskiva. Placera en litet salladsblad ovanpå och klicka ut gubbröran jämnt på alla snittar. Toppa med finhackad gräslök och dill.
Ingredienser
1 paket fast tofu
1 nypa gurkmeja
1 msk olja för stekning
1 liten burk kapris, grovt hackade
100 g gröna oliver (urkärnade), finhackade
½ rödlök, finhackad
1 kruka gräslök, finhackad
1 kruka dill, finhackad
3 msk äggfri majonäs
0,5 dl Oatly iFraiche
1 msk tångkaviar
Salt och peppar
8 st. kavringskivor
16 små salladsbad