Vegansk dragonsill
Jag älskar verkligen dragon och brukar odla den ute på min balkong om somrarna. I den här “auberginesillen” gör den fräscha dragonen den här rätten helt oemotståndlig. Det är inte den mest klassiska sill-örten som dill eller gräslök men dragon passar lika bra för det & ger rätten en riktig somrig känsla.
Tillagningstid: 20 min + stå i kylen i minst 4 timmar
Volym: Räcker till 1 sillburk
Gör så här
1- Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
2- Rör ner auberginesillen och blanda väl.
3- Tappa upp i en ren glasburk och förslut. Låt stå i kylen i minst 4 timmar innan servering.
Ingredienser
1/2 inlagd aubergine, se recept här
1 dl Oatly iFraiche
2 dl vegansk majonnäs
3 tsk grovkorning senap
1 kruka dragon, finhackad
Några droppar dragon vinäger (valfritt)