Saffranspasta med fetaostkräm
Saffran, tomat, vitlök och chili. Denna kombination misslyckas man sällan med och är grunden till den här galet goda pastan. Ös upp en skål och ta en generös klick med fetaostkräm som sedan får smälta ner över den varma saffrans gnocchin.
Tillagningstid: 30 min
Antal: 4 portioner
Gör så här
- Koka gnocchin enligt förpackningen.
- Finhacka rödlök och vitlök. Skär tomaterna i mindre klyftor.
- Hetta upp en djup stekpanna med olivolja och fräs lök och vitlök i 3 minuter. Tillsätt tomaterna och stek ytterligare 2 minuter. Tomatklyftorna ska ha blivit varma och mjuka och inte vara sönderstekta. För över till en stor salladsskål och ställ åt sidan.
- Hetta upp stekpannan med smör och stek majsen i 2 minuter. Tillsätt saffran och vatten och låt sjuda i 1 minut.
- Rör ner saffransmajsen i skålen med pastan och blanda väl.
- Fetaostkrämen: Blanda matlagningsyoghurt med en riven vitlöksklyfta och citronsaft. Smula ner fetaosten och smaka av med salt och peppar.
Ingredienser
300 g gnocchi
1 packet saffran
1 liten burk majs
1 msk smör
2 msk vatten
4 tomater i klyftor
1 finhackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
Salt och peppar
Fetaostkräm
75 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
1 riven vitlöksklyfta
Saften från en ½ citron
Salt och peppar