GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
Mungbönsbiffar
April 16, 2020

Mungbönsbiffar

Biffar, Vegansk

Dessa härliga biffar går att smaksätta på hundra olika vis och funkar att servera med alla möjliga tillbehör. Mungbönsbiffar med smak av ingefära och chili med tamarindsås och nudlar och mungbönsbiffar med tzatziki och klyftpotatis är några varianter jag brukar köra. 

Antal: 12 biffar
Tillagningstid: Blötläggning 24 timmar + 30 minuter

 

Gör så här

  • Blötlägg mungbönorna i ett dygn. Ett tips är att blötlägga en hel förpackning och sedan frysa in i påsar (i 6 dl-portioner).

  • Mixa bönorna i en stor bunke och riv ner vitlök och gul lök. Tillsätt kryddorna, sesamfrön och blanda väl.

  • Forma till små platta biffar och stek i rapsolja i 2-3 minuter på varje sida.

 

Ingredienser
6 dl blötlagda mungbönor
2 vitlöksklyftor
1/2 riven gul lök
2 msk sesamfrön
1 tsk chiliflingor
1/2 tsk paprikapulver
1 dl färsk persilja
Salt och peppar

Mungbönsbiffar
Krispig asiatisk sallad med friterade sojabitar

Related Posts

Bönchili

Huvudrätter

Rökig bönchili

Kålrabbisallad

Huvudrätter

Krämig kålrabbisallad med tempeh

attachment-5c04f720c2241bac3df59525

Huvudrätter

Vintersallad med matvete, pumpa & svartkål

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.