Mörkt bröd i långpanna
Här är ett recept på ett billigt & enkelt bröd att göra. Det kräver ingen jäsningstid & du behöver inte ens knåda degen.
Antal: 2 limpor
Ugnsgrad: 175 grader
Tid i ugnen: 1,5 timme
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Blanda ihop yoghurt, vatten, sirap och bikarbonat i en karaff och rör ner i mjölblandningen. Rör ihop till en klibbig deg med hjälp av en träslev.
- Fördela degen jämnt i 2 smorda långpannor. Grädda 1,5 timmar i nedre delen av ugnen. När bröden är färdiggräddade, ta ut dem ur ugnen och vira in i varsin kökshandduk.
- Låt ligga så på gallret i 5 timmar innan de läggs i plastpåsar.
Ingredienser
6 stora potatisar, julienne
1 stor gul lök, tunt skivad
1 burk små kapris + spadet
500 ml mjölkfri grädde, tex. Oatly iMat
1,5 dl ströbröd
50 gram mjölkfritt smör
Salt & peppar, efter smak
Utrustning
Ugnsform
Mandolin