Grön ärtsoppa
En krämig grön ärtsoppa går alltid hem som förrätt eller när du är sugen på en värmande soppa under en kylig höstkväll. Potatisen tillför det mustiga i denna soppa medan de gröna ärtorna & citronzestet ger den en fräsch & uppiggande smak.
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 6
Gör så här
Hetta upp en gjutjärnsgryta med olivolja och fräs löken i cirka 10 minuter, under omrörning.
Tillsätt potatisen och sautera i ytterligare 10 minuter.
Slå på buljongen, salta och låt koka upp. Låt småkoka 10 minuter och rör sedan ner ärtorna i soppan.
Häll över soppan till en blender och tillsätt gräslök. Mixa slät och len.
Tillsätt vinägern, kokosgrädde, citronjuice + zest, salt och peppar och mixa några sekunder tills smakerna har blandats.
Garnera soppan med pistagenötter och finhackad gräslök.
Ingredienser
1 purjolök, skivad
1 gullök, skivad
3 potatisar, fint tärnade
1 liter buljong
400 gram gröna ärtor
1 kruka gräslök
1/2 msk vitvinsvinäger
3 msk kokosgrädde
1/2 citron, juice + zest
Salt & svartpeppar
Olivolja, för stekning
Topping
100 gram pistagenötter, skalade och rostade
Finhackad gräslök