Citronpasta med rostade valnötter
Somrig citrondoftande pasta som enkelt går att få matigare genom att tillsätta stekt halloumi eller Quorn. Serveras gärna till en grönkålssallad.
Antal: 4 personer
Tillagningstid: 20 min
Gör så här
- Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Koka pastan al dente.
- Riv zesten från en stor citron och pressa ur vätskan. Rör ner i en skål tillsammans med olivoljan. Tillsätt riven vitlök och parmesan. Salta och peppra.
- Hetta upp en stekpanna och rosta valnötterna. Bryt sönder dem för hand till hälften så stora kärnor.
- Blanda den färdigkokta pastan med såsen. Toppa med rostade valnötter och strö över hackad persilja.
Ingredienser
Pasta (jag använde bucatini pasta)
1 citron (saft+zest)
5 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 dl valnötskärnor
1 dl parmesanost (Vegustus ost No-Moo parmesan eller Violifes för veganskt alternativ)
1 knippe färsk persilja
Flingsalt och peppar