Chokladcheesecake med kokos & banan
Den här cheesecaken är syndigt god. För att det inte ska finnas en risk att du äter upp den helt själv är det nog bäst att endast baka den när man väntar gäster.
Tillagningstid: 2 1/2 timmar
Antal: 8 portioner
Gör så här
- Lägg kakorna i ett plastpåse och krossa dem med ett vattenglas till du får pulverliknande smulor. Blanda med flytande margarin och tryck ut i en form med avtagbara sidor. Låt stå i kylen så länge.
- Blanda cream cheese och socker väl. Tillsätt kokos och mosade bananer. Smält chokladen och blanda ner. Rör väl tills alla ingredienser blandats.
- Strö ner gelatinet i vattnet och låt det blötas upp. Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig. Rör ner i chokladblandningen.
- Vispa grädden och rör ner även den. Häll ner fyllningen i kakskalet och ställ kallt i 2 timmar tills smeten stelnat.
- Dekorera tårtan med bananskivor, färska hallon och kokos.
Ingredienser
2 förpackningar kakor “Maryland cookies”-typ (veganska)
4 msk smält mjölkfritt smör
350 g cream cheese från Oatly
1 dl strösocker
1 dl kokosflingor
2 mogna bananer
150 g mörk mjölkfri blockchoklad
1 ½ dl Alpros vispbara sojagrädde)
7 g gelatinpulver (veganskt)
3 msk vatten
Färska hallon, bananskivor och kokos som dekoration