GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
Tofubollar
April 16, 2020

Julmat, Nötter, Tofu, Vegansk, Vegoköttbullar

Det här receptet är hämtat från tidningen Vego och utgör ett perfekt substitut till julens köttbullar. Nytt för i år!

Antal: 20 st
Tillagningstid: 25 min

Gör så här

  • Hacka löken och champinjonerna fint. Stek i olja tills champinjonernas vätska har avdunstat. För över till en skål.
  • Smula ner tofun i skålen. Finhacka valnötterna och blanda ner tillsammans med senap, soja, salvia, kryddpeppar, chili, maizena, salt och peppar. Låt smeten stå i 10 minuter.
  • Rulla till bollar och stek dem i en gjutjärnsstekpanna tills gyllenbruna.

Ingredienser
100 g champinjoner
1 gullök
150 g fast tofu
50 g valnötter
2 tsk senap
2 tsk mörk soja
1 tsk torkad salvia
1 krm kryddpeppar
1/2 dl maizena
Salt & peppar
Rapsolja för stekning

Tofubollar
Krispig asiatisk sallad med friterade sojabitar

Related Posts

Bönchili

Huvudrätter

Kålrabbisallad

Huvudrätter

attachment-5c04f720c2241bac3df59525

Huvudrätter

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.