Det här receptet är hämtat från tidningen Vego och utgör ett perfekt substitut till julens köttbullar. Nytt för i år!
Antal: 20 st
Tillagningstid: 25 min
Gör så här
- Hacka löken och champinjonerna fint. Stek i olja tills champinjonernas vätska har avdunstat. För över till en skål.
- Smula ner tofun i skålen. Finhacka valnötterna och blanda ner tillsammans med senap, soja, salvia, kryddpeppar, chili, maizena, salt och peppar. Låt smeten stå i 10 minuter.
- Rulla till bollar och stek dem i en gjutjärnsstekpanna tills gyllenbruna.
Ingredienser
100 g champinjoner
1 gullök
150 g fast tofu
50 g valnötter
2 tsk senap
2 tsk mörk soja
1 tsk torkad salvia
1 krm kryddpeppar
1/2 dl maizena
Salt & peppar
Rapsolja för stekning