GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-5bdb299f352f534262416f11
May 5, 2020

Veggie seaweed wraps

Vegansk

Jag fick nyligen möjlighet att testa det holländska företaget Seamores wraps som är gjorda utav alger. Deras I sea wraps är 100% ekologiska och innehåller mer fiber & protein än vanliga vetebaserade wraps. De består av hela 50% alger & mättar väldigt bra! Jag testade att göra en Frankie wrap, även kallad Bombay burrito, med mina I sea wraps- vilket är ett populärt streetfood från Bombay med curry potatismos, kikärtor, spenat, picklad lök & koriandersås.

Tillagningstid: 30 min
Antal: 4 portioner
 

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk i en kastrull med saltat vatten.

  • Efter att potatisen har svalnat lite, mosa den med hjälp av en potatisstöt. Rör ner kryddorna och senapsoljan. Smaka av med extra salt.

  • Sätt ugnen på 220 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  • Sila bort spadet från kikärtorna och skölj under rinnande vatten. Torka kikärtorna med hushållspapper och strö ut på plåten tillsammans med blomkålsbuketterna. Tillsätt vitlök och kryddor och ringla över olivoljan. Massera in kryddorna och oljan i kikärtorna och blomkålen.

  • Rosta i mitten av ugnen 1 minst 30 minuter tills kikärtorna är krispiga och blomkålen är gyllenbrun.

  • Picklad rödlök
    Blanda ättikssprit, socker och vatten i en liten kastrull. Hetta upp till kokpunkt tills sockret har löst upp sig. Rör ner lökringarna och låt tappa upp i en ren glasburk. Låt ligga i lagen i minst 2 timmar innan du använder den.

  • Bred ett lager med potatismos på en I sea wrap tortilla. Lägg på blomkål & kikärtorna, några spenatblad, picklad rödlök och koriandersås.

Ingredienser

Potatismos
4 stora potatisar, skalade
1/2 msk spiskumminpulver
1/2 msk korianderpulver
1 tsk salt
1 tsk senapsolja

Rostad blomkål & kikärtor
1 blomkålshuvud, små buketter
1 burk kikärtor
3 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 msk olivolja
1 msk korianderpulver
1 msk spiskumminpulver
1/2 tsk chiliflingor
1 tsk hela korianderfrön
1 tsk flingsalt

Picklad rödlök
2 rödlökar, tunt skivade i ringar
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten

Tillbehör
1 förpackning I sea wrap (finns att köpa på vissa utvalda Coop butiker, sök här för att hitta rätt butik)
150 gram bladspenat
Koriandersås

attachment-5bdb299f352f534262416f11
Kikärtssoppa med tomat & saffran Veganska kåldolmar

Related Posts

Bönchili

Huvudrätter

Rökig bönchili

Kålrabbisallad

Huvudrätter

Krämig kålrabbisallad med tempeh

attachment-5c04f720c2241bac3df59525

Huvudrätter

Vintersallad med matvete, pumpa & svartkål

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.