Champinjonpasta
När hösten knackar på dörren är det alltid mysigt med några rejäla pastarätter. Svamp är en perfekt ingrediens att göra pastasåser på eftersom gen ger en fin konsistens så väl som umami smaken. Toppa pasta med din favoritost eller bara lite färsk persilja.
Tillagningstid: 30 min
Antal: 4 personer
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken i 5 min.
- Rensa champinjonerna, bryt loss fötterna och skiva svampen tunt. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i svampen. Låt all vätska koka bort och fräs sedan i lite olivolja.
- Rör ner löken och.tillsätt kokosmjölken/- och grädden, soja, vinäger, miso, salt och peppar. Låt småputtra i 10 min.
- Koka spagettin al dente och häll sedan ner i stekpannan med champinjonsåsen. Finhacka persiljan och garnera pastan med. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.
Ingredienser
1 paket spagetti
500 gram champinjoner
2 gula lökar, finhackade
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk kokosmjölk (250 g)
1 förpackning kokosgrädde (250 g)
1 tsk mörk miso
1/2 tsk kinesisk soja
2 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
1 kruka färsk persilja, finhackad
Olivolja, för stekning