GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-59c3d190e45a7c49373bdcf1
April 30, 2020

Champinjonpasta

Pastarätter, Svamp, Vegansk

När hösten knackar på dörren är det alltid mysigt med några rejäla pastarätter. Svamp är en perfekt ingrediens att göra pastasåser på eftersom gen ger en fin konsistens så väl som umami smaken. Toppa pasta med din favoritost eller bara lite färsk persilja.

Tillagningstid: 30 min
Antal: 4 personer

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs löken i 5 min.

  • Rensa champinjonerna, bryt loss fötterna och skiva svampen tunt. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i svampen. Låt all vätska koka bort och fräs sedan i lite olivolja.

  • Rör ner löken och.tillsätt kokosmjölken/- och grädden, soja, vinäger, miso, salt och peppar. Låt småputtra i 10 min.

  • Koka spagettin al dente och häll sedan ner i stekpannan med champinjonsåsen.  Finhacka persiljan och garnera pastan med. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.

Ingredienser
1 paket spagetti
500 gram champinjoner
2 gula lökar, finhackade
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk kokosmjölk (250 g)
1 förpackning kokosgrädde (250 g)
1 tsk mörk miso
1/2 tsk kinesisk soja
2 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
1 kruka färsk persilja, finhackad
Olivolja, för stekning

attachment-59c3d190e45a7c49373bdcf1
Quinoasallad med tahinidressing Grönkålssoppa med kryddiga kikärtor

Related Posts

Bönchili

Huvudrätter

Rökig bönchili

Kålrabbisallad

Huvudrätter

Krämig kålrabbisallad med tempeh

attachment-5c04f720c2241bac3df59525

Huvudrätter

Vintersallad med matvete, pumpa & svartkål

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.