Krispig vintersallad
Jag började göra den här salladen till jul för fyra år sedan. Den blev så populär hos hela släkten att jag knappt vågar tänka på vad som skulle hända om jag inte kom förbi med den i år. Förutom att den är en fröjd för ögat är den härligt krispig och krämig på en och samma gång.
Antal: 4 personer
Tillagningstid: 20 min
Gör så här
- Strimla kålen i tunna skivor. Kärna ur avokadon och tärna den. Grovhacka valnötterna.
- Skär en skåra runt hela granatäpplet och bänd försiktigt upp den så du får två halvor. Ta en stor träslev och banka på utsidan av varje halva så att kärnorna lossnar.
- Dressing: Rör ihop crème fraiche, citron, majonnäs, senap, salt och peppar i en liten skål.
- Blanda alla ingredienser i en stor skål. Fördela dressingen jämnt i salladen.
Ingredienser
200 g vitkål
200 g rödkål
2 avokado
2 dl valnötter
1 granatäpple
Dressing:
1 dl crème fraiche eller Oatlys iMat Fraiche
1 msk citron
1 msk senap
1 msk majonnäs
Salt och peppar