Julens krämiga currykikärtor
Den här ljuvliga röran har funnits med på vårt vegetariska julbord så länge jag kan minnas. Det är ett av mammas egna recept från tidigt 80-tal, då utländska kryddor och exotiska frukter blev populärt att experimentera med.
Tillagningstid: 30 min
Antal: 4 portioner
Gör så här
- Skölj kikärtorna i ett durkslag och för över till en skål. Värm kikärtorna i mikrovågsugnen på högsta temperatur i cirka 30 sekunder. Pressa över citronvätska och curry och låt marineras i 20 minuter.
- Finhacka rödlöken, kärna ur och skiva äpplena i små tärningar. Blanda med kikärtorna och tillsätt övriga ingredienser.
- Smaka av med chili, salt och peppar.
Ingredienser
1 burk kikärtor
2 dl gräddfil eller Oatlys iMat Fraiche
2 äpplen
1 liten rödlök
1 ½ tsk curry
1 msk citronvätska
1 msk majonnäs
1 tsk chiliflingor
Salt och peppar