GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-57b3937b298526db2e5b07df
April 20, 2020

Krispig vintersallad

Julmat, Sallader, Vegansk

Jag började göra den här salladen till jul för fyra år sedan. Den blev så populär hos hela släkten att jag knappt vågar tänka på vad som skulle hända om jag inte kom förbi med den i år. Förutom att den är en fröjd för ögat är den härligt krispig och krämig på en och samma gång.

Antal: 4 personer
Tillagningstid: 20 min

Gör så här

  • Strimla kålen i tunna skivor. Kärna ur avokadon och tärna den. Grovhacka valnötterna.

  • Skär en skåra runt hela granatäpplet och bänd försiktigt upp den så du får två halvor. Ta en stor träslev och banka på utsidan av varje halva så att kärnorna lossnar.

  • Dressing: Rör ihop crème fraiche, citron, majonnäs, senap, salt och peppar i en liten skål.

  • Blanda alla ingredienser i en stor skål. Fördela dressingen jämnt i salladen.

 

Ingredienser
200 g vitkål
200 g rödkål
2 avokado
2 dl valnötter
1 granatäpple
Dressing: 
1 dl crème fraiche eller Oatlys iMat Fraiche
1 msk citron
1 msk senap
1 msk majonnäs
Salt och peppar

attachment-57b3937b298526db2e5b07df
Julens krämiga currykikärtor Matjessill på tofu

Related Posts

IMG_1353

Bakning, Högtidsmat

Veganska lussebullar

attachment-5bf9779370a6ad835e60eb39

Högtidsmat

Stuvad grönkål

attachment-5af578c4562fa7a59748ec96

Högtidsmat

Vegansk dragonsill

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.