Veganska bananpannkakor
Bananpannkakor som du ringlar lönnsirap eller ännu bättre- chokladsås på- det är himmelriket! Det här är ett klassiskt recept på veganska bananpannkakor som går att smaksätta på valfritt sätt. Jag har valt att smaksätta mina bananpannkakor med kardemumma men kanel eller vanilj blir också jätte gott.
Gör så här
Mosa bananen fint med en gaffel. Blanda ner i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna för pannkakorna. Tillsätt havremjölken och blanda väl.
Hetta upp en stekpanna med smör och när det smält, tillsätt cirka 1 dl pannkakssmet och grädda mindre ”plätt liknande” pannkakor tills de är gyllenbruna på båda sidorna.
*Tips: stek i riktigt med matfett och inte för många pannkakor i samma panna åt gången.
Chokladsås
Smält smöret och vispa i kakaon. Tillsätt sirap, socker och sist grädde. Låt koka ihop under ett par minuter.
Servera pannkakorna med chokladsås, lönnsirap och färska blåbär.
Ingredienser
Bananpannkakor
1 banan, mosad
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemumma
3 dl havremjölk
Chokladsås
1 msk smör
1 1/2 msk kakao
3 msk strösocker
1 msk sirap
1 dl mjölkfri grädde
Övrigt
Lönnsirap
Färska blåbär