GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
Aiolifyllda-champinjoner-tapas
April 16, 2020

Svamp, Tapas, Vegansk

Förra helgen hölls finalen i Melodifestivalen! Dagen till ära lagade jag till lite spansk tapas som vi bjöd våra gäster på. En höjdare som jag vill dela med mig av är mina aioli-fyllda champinjonerna. Helt veganska också! Det bästa av allt var att ingen förstod att de var helt ägg-fria!

Tillagningstid: 50 min
Antal: 4 portioner

 

Gör så här

  • Rensa champinjonerna och gröp ur dess innanmäte. Placera på en långpanna med öppningen riktad uppåt. Ringla över olivolja och gratinera i 15 minuter i 200 grader tills champinjonerna har fått färg och är fyllda med vätska.

  • Låt champinjonerna svalna och häll bort vätskan.

  • Aioli Rör ner samtliga ingredienser förutom olja och tequila i en bunke. Blanda väl.

  • Droppa ner oljan lite i taget medan du mixar ihop röran. Mixa under konstant rörelse med en stavmixer tills en tjock vit kräm bildas. Smaka av med tequila, salt och peppar.*

  • Placera ut champinjonerna på ett fat och klicka i aioli.

Ingredienser
1 dl havredryck (Coop)
1 tsk ättika
3 msk citronvätska
2 vitlöksklyftor
1 msk tequila av finare kvalitet (tex. Patrón Anejo Tequila) 1,5 dl rapsolja
Salt och peppar
20-25 stora champinjoner

Aiolifyllda-champinjoner-tapas
Grönkålspesto

Related Posts

attachment-5bc87913c83025d47bec9b05

Mingelmat & snacks

attachment-5bc8999b71c10b45ccfe8371

Mingelmat & snacks

attachment-5ba36b831ae6cf58cac6bad9

Mingelmat & snacks

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.