Förra helgen hölls finalen i Melodifestivalen! Dagen till ära lagade jag till lite spansk tapas som vi bjöd våra gäster på. En höjdare som jag vill dela med mig av är mina aioli-fyllda champinjonerna. Helt veganska också! Det bästa av allt var att ingen förstod att de var helt ägg-fria!
Tillagningstid: 50 min
Antal: 4 portioner
Gör så här
- Rensa champinjonerna och gröp ur dess innanmäte. Placera på en långpanna med öppningen riktad uppåt. Ringla över olivolja och gratinera i 15 minuter i 200 grader tills champinjonerna har fått färg och är fyllda med vätska.
- Låt champinjonerna svalna och häll bort vätskan.
- Aioli Rör ner samtliga ingredienser förutom olja och tequila i en bunke. Blanda väl.
- Droppa ner oljan lite i taget medan du mixar ihop röran. Mixa under konstant rörelse med en stavmixer tills en tjock vit kräm bildas. Smaka av med tequila, salt och peppar.*
- Placera ut champinjonerna på ett fat och klicka i aioli.
Ingredienser
1 dl havredryck (Coop)
1 tsk ättika
3 msk citronvätska
2 vitlöksklyftor
1 msk tequila av finare kvalitet (tex. Patrón Anejo Tequila) 1,5 dl rapsolja
Salt och peppar
20-25 stora champinjoner