Vegansk omelett med kantarellstuvning
Är det ens möjligt att göra omelett utan ägg?! Faktiskt, lösningen stavas tofu. Med arrowrot och kikärtsmjöl som binder, tofu som struktur, smaken från saltet kala namak och b-jäst, och färgen från gurkmeja- så är du nästan där! Serveras med en kantarellstuvning som får det att vattnat i munnen.
får det att vattnat i munnen.
Tillagningstid: 30 min
Antal: 2 personer
Gör så här
Omelett
- Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smeten ska vara seg och inte allt för rinnig.
- Hetta upp en stekpanna med smör och häll ut ett lager med omelettsmet som täcker hela pannan. Grädda i 3-4 minuter tills stekytan har fått en gyllenbrun färg.
Kantarellstuvning
- Rensa svampen och låt svettas i stekpannan så att all vätska avdunstar. Ha i en klick smör och stek i ytterligare 2 min.
- Skala och skiva löken tunt. Stek löken separat från svampen i 3-4 min. Rör ner kantarellerna igen och tillsätt grädde, vinäger, nedsmulad buljongtärning, salt och peppar. Låt koka i hop på låg värme i cirka 5 min.
- Bred ut ett lager med kantarellstuvningen på omeletten när den ligger kvar i stekpannan. Strö över persilja och vik sedan över ena änden av omeletten.
Ingredienser
Omelett
1 paket fast tofu
2,3 dl växtbaserad mjölk
2 msk arrowrot
2 msk b-jäst
2 msk kikärtsmjöl
1 tsk gurkmeja
1 tsk vitlöksklyftor
1 tsk lökpulver
1 tsk kala namak
Kantarellstuvning
200 gram trattkantareller
2 dl växtbaserad grädde
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 svampbuljong
Salt & peppar
1 kruka färsk persilja
Mjölkfritt smör, för stekning