GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-5b713f434ae2373e2b0c5fff
May 2, 2020

Kronärtskocka med vegansk aioli

Vegansk

Här har du vegetarianernas bästa substitut till kräftorna! Vid en kräftskiva är det inte så himla kul att inte kunna äta kräftor. Visst kan man äta västerbottenpaj och aioli (om du är lakto-ovo vegetarian), sallad och bröd men jag känner alltid att någonting fattas. Jag vill också gärna kunna plocka och pilla och dippa- och det kan jag göra med kronärtskockans blad. Till den serverar jag en hemmagjord aioli gjord på aqua fava.

Tillagningstid: 45 min
Antal portioner: 2 personer

Gör så här

  • Fyll en stor kastrull med saltat vatten och citronskivorna och låt koka upp.

  • Skär av stjälkarna på kronärtskockan och klipp ner de taggiga och hårda bladen.

  • Koka kockorna under lock på medelhög värme i 30-40 minuter.

  • Plocka upp kronärtskockorna från vattnet och låg de svalna en stund innan servering.

Vegansk aioli

  • Lägg alla ingredienserna i en smal och avlång plastbunke och mixa till en fluffig aioli med en stavmixer.

Servering

  • Servera en kronärtskocka per person placera på en tallrik. Pressa över lite citron och strö flingsalt över. Fyll en liten skål med aioli och ställ bredvid.

Ingredienser
2 stora kronärtskockor
1 liten citron, skivad
1 l vatten
1 tsk salt

Vegansk aioli
3 msk kikärtsspad
1,5 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk citronvätska
Salt & peppar

Tillbehör
1/2 citron, juicen
Flingsalt
 

attachment-5b713f434ae2373e2b0c5fff
Vegansk kantarelltoast

Related Posts

attachment-59b121b7a803bb8658c5917b

Förrätter

Vegansk kantarelltoast

attachment-5938fb05e58c62df43aab4b4

Förrätter

Vegansk toast skagen

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.