Hallandsposten: Det måste inte var så svårt att svänga ihop en barnvänlig vego
Tvååriga Livia tuggar glatt i sig en minipizza där hon sitter på barnsadeln på cykeln, nyss hämtad från förskolan. Mamma Isa, som är vegokock, har inte bara varit smart nog att förpacka den i ett kaffefilter, utan även gjort det enkelt för sig genom att använda vanliga små polarkakor som pizzabotten.
Raise Vegan: Meet the Chef Isa Ekstam
Isa Ekstam is a vegan chef & entrepreneur running Sweden’s first 100% vegetarian cooking school GreenIsaDream cooking classes.
Mitt I: De vill få den gröna vågen hälsosammare
Antalet matlagningskurser har de senaste åren exploderat i utbud och varianter. Nu på torsdag kan du laga hälsosam vegetarisk mat på Samskolan i Djursholm.
P4 Uppland: Vegokocken Isa Ekstam ger enkla knep på vegetarisk mat i studion
Allt fler tycks välja att äta vegetarisk mat. Men det kan vara svårt att hitta på vad för mat som går att laga själv.
P4 Uppland: Lakrits det oväntade vid grönt på grillen
Grillssäsongen är igång. Kocken Isa Ekstams recept på portabelloburgare med tryffelaioli och pommes frites på sötpotatis hittar du här.
P4 Uppland: Isas grillade tunnbröd med kantarellfyllning och citronaioli
Kocken Isa Ekstam bjöd idag på ett ljuvligt höstrecept med kantareller, västerbottenost, persilja och smör- en svårslagen smakkombination.
P4 Uppland: En påsk utan ägg? Jo, det går!
Chiafrön, bönspad och tofu – det finns många alternativ att använda på påskbuffén om man vill utesluta ägg. Kocken Isa Ekstam tipsar och inspirerar.
P4 Uppland: Isa tipsar om nötter som proteinkälla
Nötter fungerar bra att mixa ner i vegetariska biffar och tillför både fin konsistens och har ett högt proteinvärde.
P4 Uppland: Isa lagar grönt och glutenfritt
Att äta vegetariskt och utesluta gluten är inte alltid helt enkelt eftersom de flesta färdiga biffar innehåller gluten. Kocken Isa Ekstam tipsar om bra rätter, till exempel Quinoa poké bowl.
P4 Uppland: Lyxig vegetarisk trerättersmiddag med kroppkakor och hasselnötter
Kocken Isa Ekstam inspirerar till helt grön finmiddag med friterad kronärtskocka, kroppkakor och vitchokladmousse.
P4 Uppland: Panerad tofu – vegetariskt alternativ till fisk
Tofu är ett utmärkt substitut till vit fisk, enligt vegokocken Isa Ekstam. Här hittar du hennes härliga recept med svenska smaker där tofun får en krispig panerad yta.
Värmande soppa med linser och kokos
Kocken Isa Ekstam talar sig varm för baljväxter och lagar soppa med smak av kokos. Belugalinser är inte en kaviar men har fått sitt namn eftersom de påminner lite om rysk belugakaviar i utseendet.
P4 Uppland: Pasta med spenatpesto och rostad broccoli boostar immunförsvaret
I dagens förmiddagsprogram pratade vi om hälsoeffekterna av att äta vegetariskt. Den här rätten är boostad med nyttigheter som stärker immunförsvaret. Se receptet här!
Allt om Stockholm: Så ska kocken skapa het kärlek vid spisen
Är du trött på vanlig dejting? Lär dig att laga vegetarisk mat tillsammans med andra singlar.
Kocken Isa Ekstam konstaterar att spisen är en plats där personkemi lätt uppstår.