Vegetarisk barnmat för utflykten

Hallandsposten: Det måste inte var så svårt att svänga ihop en ­barnvänlig vego

Tvååriga Livia tuggar glatt i sig en minipizza där hon sitter på barnsadeln på cykeln, nyss hämtad från förskolan. Mamma Isa, som är vegokock, har inte bara varit smart nog att förpacka den i ett kaffefilter, utan även gjort det enkelt för sig genom att använda vanliga små polarkakor som pizzabotten.

Meet chef Isa

Raise Vegan: Meet the Chef Isa Ekstam

Isa Ekstam is a vegan chef & entrepreneur running Sweden’s first 100% vegetarian cooking school GreenIsaDream cooking classes.

Mitt i artikel

Mitt I: De vill få den gröna vågen hälsosammare

Antalet matlagningskurser har de senaste åren exploderat i utbud och varianter. Nu på torsdag kan du laga hälsosam vegetarisk mat på Samskolan i Djursholm.

P4 Uppland- Vegokocken Isa Ekstam ger enkla knep på vegetarisk mat i studion

P4 Uppland: Vegokocken Isa Ekstam ger enkla knep på vegetarisk mat i studion

Allt fler tycks välja att äta vegetarisk mat. Men det kan vara svårt att hitta på vad för mat som går att laga själv.  

P4 Uppland- Lakrits det oväntade vid grönt på grillen

P4 Uppland: Lakrits det oväntade vid grönt på grillen

Grillssäsongen är igång. Kocken Isa Ekstams recept på portabelloburgare med tryffelaioli och pommes frites på sötpotatis hittar du här.

P4 Uppland- Isas grillade tunnbröd med kantarellfyllning och citronaioli

P4 Uppland: Isas grillade tunnbröd med kantarellfyllning och citronaioli

Kocken Isa Ekstam bjöd idag på ett ljuvligt höstrecept med kantareller, västerbottenost, persilja och smör- en svårslagen smakkombination. 

P4 Uppland- En påsk utan ägg? Jo, det går!

P4 Uppland:  En påsk utan ägg? Jo, det går!

Chiafrön, bönspad och tofu – det finns många alternativ att använda på påskbuffén om man vill utesluta ägg. Kocken Isa Ekstam tipsar och inspirerar.

P4 Uppland- Isa tipsar om nötter som proteinkälla

P4 Uppland: Isa tipsar om nötter som proteinkälla

Nötter fungerar bra att mixa ner i vegetariska biffar och tillför både fin konsistens och har ett högt proteinvärde.

P4 Uppland- Isa lagar grönt och glutenfritt

P4 Uppland: Isa lagar grönt och glutenfritt

Att äta vegetariskt och utesluta gluten är inte alltid helt enkelt eftersom de flesta färdiga biffar innehåller gluten. Kocken Isa Ekstam tipsar om bra rätter, till exempel Quinoa poké bowl.

P4 Uppland- Lyxig vegetarisk trerättersmiddag med kroppkakor och hasselnötter

P4 Uppland: Lyxig vegetarisk trerättersmiddag med kroppkakor och hasselnötter

Kocken Isa Ekstam inspirerar till helt grön finmiddag med friterad kronärtskocka, kroppkakor och vitchokladmousse.

P4 Uppland- Panerad tofu - vegetariskt alternativ till fisk

P4 Uppland: Panerad tofu – vegetariskt alternativ till fisk

Tofu är ett utmärkt substitut till vit fisk, enligt vegokocken Isa Ekstam. Här hittar du hennes härliga recept med svenska smaker där tofun får en krispig panerad yta.

Värmande soppa med linser och kokos

Värmande soppa med linser och kokos

Kocken Isa Ekstam talar sig varm för baljväxter och lagar soppa med smak av kokos. Belugalinser är inte en kaviar men har fått sitt namn eftersom de påminner lite om rysk belugakaviar i utseendet.

P4 Uppland- Pasta med spenatpesto och rostad broccoli boostar immunförsvaret

P4 Uppland: Pasta med spenatpesto och rostad broccoli boostar immunförsvaret

I dagens förmiddagsprogram pratade vi om hälsoeffekterna av att äta vegetariskt. Den här rätten är boostad med nyttigheter som stärker immunförsvaret. Se receptet här!

Allt om Stockholm- Så ska kocken skapa het kärlek vid spisen

Allt om Stockholm: Så ska kocken skapa het kärlek vid spisen

Är du trött på vanlig dejting? Lär dig att laga vegetarisk mat tillsammans med andra singlar.
Kocken Isa Ekstam konstaterar att spisen är en plats där personkemi lätt uppstår.