Grönkålspesto
Byt ut basilikan i din hemmagjorda pesto under julen mot vår härliga grönkål. Servera på julbordet eller lägg en klick pesto på ett gott kex och bjud gästerna på innan julmiddagen.
Antal: 8 personer
Tillagningstid: 15 min
Gör så här
- Skölj grönkålen och dra bort de yttersta bladen från stjälken. Finstrimla och för över till en stor bunke. Skala och riv ner vitlöken.
Rosta mandlar och solrosfrön i en stekpanna utan matfett i cirka 2 min på medelhög värme. Häll ner i bunken och tillsätt övriga ingredienser. - Mixa allt i en matberedare eller med hjälp av med en stavmixer tills du får en jämn och krämig konsistens.
Ingredienser
5 dl färsk grönkål, strimlad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 dl mandlar, rostade
1 dl solrosfrön, rostade
2 dl olivolja
1 msk citronjuice
1 1/2 dl vatten
En nypa flingsalt & peppar