Ingredienser
Bananpannkakor
1 banan, mosad
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemumma
3 dl havremjölk
Chokladsås
1 msk smör
1 1/2 msk kakao
3 msk strösocker
1 msk sirap
1 dl mjölkfri grädde
Övrigt
Lönnsirap
Färska blåbär

Bananpannkakor som du ringlar lönnsirap eller ännu bättre- chokladsås på- det är himmelriket! Det här är ett klassiskt recept på veganska bananpannkakor som går att smaksätta på valfritt sätt. Jag har valt att smaksätta mina bananpannkakor med kardemumma men kanel eller vanilj blir också jätte gott.
 

Gör så här

Mosa bananen fint med en gaffel. Blanda ner i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna för pannkakorna. Tillsätt havremjölken och blanda väl.

Chokladsås
Smält smöret och vispa i kakaon. Tillsätt sirap, socker och sist grädde. Låt koka ihop under ett par minuter.

Servera pannkakorna med chokladsås, lönnsirap och färska blåbär.

English

Vegan banana pancakes

Ingredients
Banana pancakes
1 banana, mashed
2 dl of wheat flour
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon cardamom
3 dl oat milk
Chocolate sauce
1 tablespoons of butter
1 1/2 tablespoons of cocoa powder
1 tablespoons of sugar
3 tablespoon of syrup
1 dl milk milk free cream
Sides
Maple syrup
Fresh blueberries

Banana pancakes that you sprinkle some maple syrup on top or even better chocolate sauce on is heavenly! This is a classic recipe for vegan banana pancakes that can be seasoned however you want. I have chosen to season my banana pancakes with cardamom but cinnamon or vanilla are also very good.

Instructions

Mash the banana finely with a fork. Mix in a bowl and add the dry ingredients for the pancakes. Add the oat milk and mix well.

Chocolate sauce
Melt the butter and whisk in the cocoa. Add syrup, sugar and cream. Bring to a boil and let it simmer for a couple of minutes. 

Serve the pancakes with chocolate sauce, maple syrup and fresh blueberries

Bananpannkakor2.jpg
Bananpannkakor3.jpg
Blåbär.jpg

Comment