GreenIsaDream.se
  • Recept
  • Online aktiviteter
    • Kickstarta med vegetariskt
  • Företagstjänster
    • Teambuilding
    • Föreläsningar
    • Digitala föreläsningar
    • Vegetariskt i skolan
  • Kontakt
attachment-592c31e1e6f2e1b2417672ab
April 30, 2020

Bröd, Nötter, Rawfood, Såser & röror, Vegansk

Fröknäckebröd är ett superbra sätt att få i sig antioxidanter, proteiner, fibrer, vitaminer, mineraler, och nyttiga fetter. Dessutom är de glutenfria och låga på kolhydrater. Ärtpeston kan du blanda ner i din pasta, servera som tillbehör till grillrätterna eller ha på frukostmackan. 

Tillagningstid: 100 min
Antal: 4 portioner

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader.

  • Blanda fröna i en bunke och tillsätt majsmjöl. Tillsätt olivolja och slå på det kokande vattnet.

  • Bred ut ett tunt lager av smeten på en långpanna med bakplåtspapper.

  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 70 min.

  • Låt svalna och bryt sedan fröknäcket i mindre bitar.

  • Ärtpesto
    Mixa ihop alla ingredienser till en slät röra, med hjälp av en stavmixer.

Ingredienser

Fröknäckebröd
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön (hela)
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl olivolja
1 1/2 dl majsmjöl
2 dl kokande vatten
1 krm flingsalt

Ärtpesto
3 dl tinade ärtor
4 msk solrosfrön
4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, grovt hackad
2 tsk torkad mynta
2 msk pressad citronsaft
Salt & peppar 



 

attachment-592c31e1e6f2e1b2417672ab
Choklad- och banansmoothie Vegansk omelett med kantarellstuvning

Related Posts

attachment-5b4dc3142b6a287cae5e2d2b

Frukost & brunch

attachment-5b4da06c88251ba9e4bbcb44

Frukost & brunch

attachment-5b4dc3300e2e7251c4420e0c

Frukost & brunch

GreenIsaDream.se
GreenIsaDream Copyright© 2015-2020. All rights reserved.