Källindex

Internetkällor
Matfett & oljor– analys av fettsyror och vitaminer, 2014, Livsmedelsverket
Riksmaten vuxna 2010-2011, Livsmedelsverket
Food & Friends matrapport 2019
Säsongsguide för grönsaker, Naturskyddsförening
Jordbruk & Mat, Naturskyddsföreningen
Säsongens bästa, Från Sveriges Odlare
Säsongskalender för vårens frukt och grönt, Martin & Servera 
Hur man organiserar maten i kylskåpet, Elgiganten  
Vegohjälpen
Laga rätt – maxa näringen, Råd & Rön
Vegokött inte självklart nyttigt, Råd & Rön
Läkare för Framtiden
Reko-ringar, Hushållningssällskapet 
What is Aqua Faba?
Tempeh, Njordstorp permaturgård

Litteratur
Grönsaker A-Ö, Paul Svensson, 2020
Vegolyftet, Magnus Naess, 2019, kapitel baljväxter 
Grönsaker, Tillbehör & Gartityr, Tommy Myllymäki, 2014
Veganomicon, Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero, 2017
Plenty More, Yotam Ottolenghi, 2014
Äta efter årstid, Susanne Viborg, Pia Hammar, 2014
Stora boken om barn och mat, Ann Fern holm och Kajsa Lamm, 2019Den växtbaserade kosten : klara besked om hur maten påverkar din hälsa och vad du kan uppnå med en optimal kost, Maria FeldingTobias Schmidt HansenDavid Stenholtz, 2019
Näring och hälsa, Ulla JohanssonAnna Stubbendorff, 2020