Tofu workshop + matlagningskurs (20-21/10)


Tofu är ett populärt protein som förekommer i större delen av Asien. I väst är tofun även självklar inom vegetarisk matlagning och kan användas i en mängd olika sammanhang. På den här två dagars-kursen lär dig hur du steg för steg hur du tillverkar tofu från grunden & praktiskt använder tofu i matlagning genom olika recept du lagar under kursen.

 

Tofu workshop + matlagningskurs (20-21/10)

tofu.jpg
Saffranspasta2-2-2-2.jpg
Saffranspasta2-2-2-2.jpg
tofu.jpg
Saffranspasta2-2-2-2.jpg
Saffranspasta2-2-2-2.jpg

Tofu workshop + matlagningskurs (20-21/10)

2,200.00

Tofu är ett populärt protein som förekommer i större delen av Asien. I väst är tofun även självklar inom vegetarisk matlagning och kan användas i en mängd olika sammanhang. På den här två dagars-kursen lär dig hur du steg för steg hur du tillverkar tofu från grunden & praktiskt använder tofu i matlagning genom olika recept du lagar under kursen.

 

Quantity:
Add To Cart

Kurstillfällen

Datum
Söndag 20/10: 11-00-14.00 + Måndag 21/10: 17.30-21.00

Pris
2200 SEK               

Tofu är ett populärt protein som förekommer i större delen av Asien. I väst är tofun även självklar inom vegetarisk matlagning och kan användas i en mängd olika sammanhang. På den här två dagars-kursen lär dig hur du steg för steg hur du tillverkar tofu från grunden & praktiskt använder tofu i matlagning genom olika recept du lagar under kursen.

Upplägg & innehåll

Dag 1

  • Välkomstsnack och presentation av kursen

  • Historik kring tofu

  • Genomgång av de olika tofu-sorterna

  • Vad Nigari är

  • Tofun proteinhalt och näringsvärde

  • Hur tofu används i matlagning och i vegansk mat

  • Sojamjölk och tofu-tillverkning samt pressning under handledning

Dag 2

  • Välkomstsnack

  • Genomgång av recepten

  • Praktisk matlagning med handledare då deltagarna får laga ett par individuella tofurätter i två olika grupper med den tofu ni tillverkade dagen innan.

  • Kursen avslutas med att ni sitter ner till bord och äter middag

Detta ingår i kursen

  • Välkomstsnack

  • Demonstration av hur du tillverkar ta’miya och pitabröd

  • Praktisk matlagning med nära handledning från kursledaren

  • Råvaror & material

  • Middagsbuffé & alkoholfri dryck

  • Recepthäften

  • Tofupress kit till ett värde av 300:-

Rätter som kommer att lagas under kursen  

  • Tofu omelett (silkes tofu) med champinjoner, rucola och baby spenat

  • Tacos med  krispig tofu, rödkål och koriander

  • Tofu hallon yoghurt

  • Rökt tofu, ”Skagen” röra

  • Bibim bap

  • Tofu burgare med kikärtor

tofu.jpg
 

Lokal

Vi håller till i fräscha & ljusa Matlabbet som ligger ett stenkast från vattnet i centrala Hornstull, Hornstulls Strand 9, Södermalm

Har du ett presentkort att utnyttja och vill gå kursen? Maila direkt till bokningar@greenisadream.se