Falafelkurs- lär dig laga egyptisk falafel & streetfood (8/11)


Älskar du falafel men har aldrig vågat dig på att laga det själv från grunden? Nu lanserar vi en matlagningskurs där du lär dig steg för steg att laga falafel från Egypten, även kallad Ta’miya. Under kursen bakar du även pitabröd samt spännande såser & tillbehör som du toppar din fyllda pita med.

 

Falafelkurs- lär dig laga egyptisk falafel & streetfood (8/11)

falafel-1649227_1920.jpg
falafel-3748886_1920.jpg
Saffranspasta2-2-2-2.jpg
Saffranspasta2-2-2-2.jpg
falafel-1649227_1920.jpg
falafel-3748886_1920.jpg
Saffranspasta2-2-2-2.jpg
Saffranspasta2-2-2-2.jpg

Falafelkurs- lär dig laga egyptisk falafel & streetfood (8/11)

1,150.00

Älskar du falafel men har aldrig vågat dig på att laga det själv från grunden? Nu lanserar vi en matlagningskurs där du lär dig steg för steg att laga falafel från Egypten, även kallad Ta’miya. Under kursen bakar du även pitabröd samt spännande såser & tillbehör som du toppar din fyllda pita med.

 

Quantity:
Add To Cart

Älskar du falafel men har aldrig vågat dig på att laga det själv från grunden? Nu lanserar vi en matlagningskurs där du lär dig steg för steg att laga falafel från Egypten, även kallad Ta’miya. Under kursen bakar du även pitabröd samt spännande såser & tillbehör som du toppar din fyllda pita med.

Det här är en kurs för dig som vill lära dig laga autentisk egyptisk Ta’myia som den serveras och äts i Egypten. Ta’miya serveras med orientaliskt bröd samt olika tillbehör såsom tahinisås, fuul medames, egyptisk fetaoströra, baba ganoush & pickles. Ta’miya är gjord på favabönor istället för kikärtor men tillagningstekniken är densamma. Favabönor är i sin tur en mycket gammal baljväxt som har odlats och använts i rätter ända sedan de gamla faraonernas tid.

Upplägg & innehåll

Kursdeltagarna välkomnas av ett egyptiskt välkomstsnack och får en introduktion till den egyptiska falafeln Ta’miya. Kvällens meny presenteras och därefter delas recept & förkläden ut. Deltagarna delas in i tre grupper där varje deltagare först får lära sig att laga ta’miya och hembakat pitabröd på egen hand efter en demonstration och med vägledning sedan av kursledaren. Därefter lagar de tre grupperna en uppsättning individuella såser och tillbehör. Rätterna dukas sedan upp som en buffé och avnjuts som en gemensam middag.

Kurstillfällen

Datum
Måndag den 5 augusti: 17.30-21.00

Fredag den 8 november: 17.30-21.00

Pris
1150 SEK               


Detta ingår i kursen

  • Välkomstsnack

  • Demonstration av hur du tillverkar ta’miya och pitabröd

  • Praktisk matlagning med nära handledning från kursledaren

  • Råvaror & material

  • Recepthäfte

  • Middagsbuffé & alkoholfri dryck

Lokal

Vi håller till i fräscha & ljusa Matlabbet som ligger ett stenkast från vattnet i centrala Hornstull, Hornstulls Strand 9, Södermalm

 

Rätter som kommer att lagas under kursen  

  • Ta’miya (egyptisk falafel)

  • Baladi bröd (pitabröd)

  • Fuul medames (egyptisk bönröra)

  • Baba ganoush

  • Orientalisk sallad 

  • Tahinisås

  • Egyptisk fetaoströra

  • Picklade grönsaker

  • Baid Mezaghlil (kokta ägg stekta i olivolja med kryddor)

  • Dukkah (egyptisk kryddblandning) 

falafel-1649227_1920.jpg

Har du ett presentkort att utnyttja och vill gå kursen? Maila direkt till bokningar@greenisadream.se