Föreläsningar

Isa Ekstam i samarbete med Oatly

ISA EKSTAM- kock, matkreatör & utbildare

Isa är en entreprenör som grundade matföretaget GreenIsaDream för snart 4 år sedan. Med en bakgrund som statsvetare och en examen i språk bestämde sig Isa en dag för att ta steget och göra ett karriärsbyte. Hon ville jobba med vegetarisk mat & inspirera andra till att äta mer vegetariskt. Efter att ha vidareutbildat sig till kock & hälsokonsult startade Isa en konsultverksamhet mot restauranger som sedan utvidgades till kursverksamheten GreenIsaDream matlagningskurser. Genom att undervisa i matlagning & vegetarisk kost har Isa upptäckt sitt sätt att kunna inspirera, förändra & påverka till ett sundare & mer klimatsmart tänk till mat.

Under Isas föreläsningar finns samma glädje till att utbilda & inspirera andra. Hennes resa från vegetarian sedan barnsben till att driva ett vegetarisk företag varvas med hennes kunskap & erfarenheter som kock, matkreatör & utbildare samt från hennes matresor över världen.

Få en skräddarsydd föreläsning med Isa eller välj bland hennes föreläsningsteman här nere.  

Vegetarisk trendspaning

Vegetarisk trendspaning

 

  • Heta mattrender idag & 2019

  • Trender inom restaurang & hotellbranschen

  • Senaste produkterna på den svenska och internationella marknaden

  • Innovativa matprojekt och senaste forskning på vegetarisk mat


Gröna bladgrönsaker

Ät dig frisk med växtbaserat

  • Vilka är de senaste superfoods som boostar ditt immunförsvar?

  • Vilka växtbaserade råvaror innehåller de vitaminer & mineraler som har en positiv effekt på ditt humör och stressnivåer?

  • Hur kan du med rätt kost prestera på topp?

  • Vilka är de psykiskt positiva effekterna vid matlagning tillsammans med andra?

Framtidens mat

Vad är framtidens mat?

Världens köttkonsumtion står idag för mer än 15% av världens alla växthusgasutsläpp. 

Hur kommer sig detta och inom vilka andra områden belastas miljö & klimat av världens djuruppfödning? Föreläsningen behandlar också vad kan vi göra på en individnivå för att göra skillnad & minska vårt ekologiska fotavtryck. Isa tar upp alltifrån vilken mat som har lägst klimatpåverkan på miljön, innovativa forskningsprojekt inom mat & odling som görs redan idag, vilken roll AI kan spela för att vi ska kunna ställa om till hållbarare system till syntetiskt kött & fake eggs. Isa ger även konkreta tips på hur vi kan äta mer klimatsmart med en vegetabilisk kost & vilka av de mest resurskrävande  livsmedlen vi bör minska ner på.