Vego curry: Indisk och bengalisk mat från grunden

Det senaste året har jag jobbat med ett stort kokboksprojekt och nu kan jag äntligen berätta mer om det! Det är en bengalisk vegetarisk kokbok som kommer att släppas i oktober senare i år av bokförlaget Natur & Kultur.

Vego curry innehåller ett 60-tal färgstarka recept med allt från klassiker som korma, tikka och daal, till frukosträtter, bröd och efterrätter. Den stora majoriteten av indiska restauranger i Sverige lagar faktiskt bengalisk mat, och nu är det dags för den bengaliska maten att på riktigt introduceras i de svenska hemmaköken. I Vego curry lär du dig laga vegetariska rätter som de lagas i Indien och Bangladesh.

Tillsammans med Nahid Hassan- krögaren till alla Shanti-restaurangerna i Stockholm- har jag i egenskap som medförfattare skrivit en vegetarisk kokbok som fokuserar på hur man steg för steg faktiskt lyckas med att laga riktig genuin indisk och bengalisk mat. 

Efter 100-tals timmar i currydoftande restaurangkök, receptskrivande, matstyling, testlagning hemma så börjar en kokbok nu ta form!

För er som vill köpa kokboken får ni ge er till tåls lite längre men från och med början av oktober går kokboken även att köpa rabatterat på min hemsida och i samband med mina matlagningskurser. 

Semestern kan börja!

Läs mer om koboken här

vego-curry-indisk-och-bengalisk-mat-fran-grunden_771.jpeg

Comment