Ingredienser

Potatismos
4 stora potatisar, skalade
1/2 msk spiskumminpulver
1/2 msk korianderpulver
1 tsk salt
1 tsk senapsolja

Rostad blomkål & kikärtor
1 blomkålshuvud, små buketter
1 burk kikärtor
3 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 msk olivolja
1 msk korianderpulver
1 msk spiskumminpulver
1/2 tsk chiliflingor
1 tsk hela korianderfrön
1 tsk flingsalt

Picklad rödlök
2 rödlökar, tunt skivade i ringar
1 dl ättikssprit
2 dl strösocker
3 dl vatten

Tillbehör
1 förpackning I sea wrap (finns att köpa på vissa utvalda Coop butiker, sök här för att hitta rätt butik)

150 gram bladspenat

Koriandersås

Jag fick nyligen möjlighet att testa det holländska företaget Seamores wraps som är gjorda utav alger. Deras I sea wraps är 100% ekologiska och innehåller mer fiber & protein än vanliga vetebaserade wraps. De består av hela 50% alger & mättar väldigt bra!
Jag testade att göra en Frankie wrap, även kallad Bombay burrito, med mina I sea wraps- vilket är ett populärt streetfood från Bombay med curry potatismos, kikärtor, spenat, picklad lök & koriandersås.

Tillagningstid: 30 min
Antal: 4 portioner
 

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk i en kastrull med saltat vatten.

  • Efter att potatisen har svalnat lite, mosa den med hjälp av en potatisstöt. Rör ner kryddorna och senapsoljan. Smaka av med extra salt.

  • Sätt ugnen på 220 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.

  • Sila bort spadet från kikärtorna och skölj under rinnande vatten. Torka kikärtorna med hushållspapper och strö ut på plåten tillsammans med blomkålsbuketterna. Tillsätt vitlök och kryddor och ringla över olivoljan. Massera in kryddorna och oljan i kikärtorna och blomkålen.

  • Rosta i mitten av ugnen 1 minst 30 minuter tills kikärtorna är krispiga och blomkålen är gyllenbrun.

  • Picklad rödlök
    Blanda ättikssprit, socker och vatten i en liten kastrull. Hetta upp till kokpunkt tills sockret har löst upp sig. Rör ner lökringarna och låt tappa upp i en ren glasburk. Låt ligga i lagen i minst 2 timmar innan du använder den.

  • Bred ett lager med potatismos på en I sea wrap tortilla. Lägg på blomkål & kikärtorna, några spenatblad, picklad rödlök och koriandersås.


IN ENGLISH


Veggie seaweed wraps

Ingredients

Mashed potatoes
4 large potatoes, peeled
1/2 tablespoon of cumin powder
1/2 tablespoon coriander powder
1 teaspoon salt
1 teaspoon of mustard oil

Roasted cauliflower & chickpeas
1 cauliflower head, small bouquets
1 jar of chickpeas
3 garlic cloves, finely chopped
1-2 tablespoons olive oil
1 tablespoon coriander powder
1 tablespoon of cumin powder
1/2 teaspoon chili peppers
1 teaspoon whole coriander seeds
1 teaspoon of sea salt

Pickled red onions
2 red onions, thinly sliced in rings
1 dl acetic acid
2 dl caster sugar
3 dl water

Accessories
1 package of I sea wraps (available for purchase at selected Coop stores, search here to find the right store)

150 grams of spinach leaves

Cilantro sauce

I recently had the opportunity to try the Dutch company Seamores wraps made of seaweeds. Their I Sea wraps are 100% organic, contain more fiber and protein than regular vet-based wraps & consist of whole 50% seaweeds and saturate very well! I tried to make a Frankie wrap, also called Bombay burrito, with my I sea wraps-a popular street food dish from Bombay with curry mashed potatoes, chickpeas, spinach, pickled onion & cilantro sauce.


Cooking time: 30 minutes
Number of servings: 4


Instructions

  • Boil the potato until its soft in a saucepan with salted water.

  • After the potato has cooled a bit, mash it with a potato masher. Stir in the spices and mustard oil. Season with extra salt.

  • Set the oven to 220 Celsius degrees.

  • Dress an oven tray with a baking sheet. Remove the liquid from the chickpeas and rinse under running water. Wipe the chickpeas dry with household paper and move them to the oven tray along with the cauliflower bouquets.

  • Add garlic and spices and drizzle the olive oil on top. Massage the spices and oil into the chickpeas and cauliflower.

  • Roast in the middle of the oven for at least 30 minutes until the chickpeas are crispy and the cauliflower is golden brown.

  • Pickled red onions
    Mix the vinegar, sugar and water in a small saucepan.

    Bring to a boil until sugar has dissolved.

    Fill a clean glass jar with the liquid and the onion rings. Pickle the onions for at least 2 hours before using it.

  • Add a layer of mashed potato on a I sea wrap tortilla. Add cauliflower and chickpeas, some spinach leaves, pickled red onion and cilantro sauce.

Seaweedwrap1.jpg
Seaweedwrap4.jpg
Seaweedwrap5.jpg

Comment