Ingredienser
75 gram mjölkfritt margarin
1 pkt saffran
4 dl havremjölk
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt

Till servering
225 gram frysta hallon
1 dl strösocker
2 dl mejerifri grädde

Tillagningstid: 50 min
Antal: 4 portioner
 

Gör så här

  • Smält margarinet och saffranet & rör ner havremjölken.

  • Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och tillsätt smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet.

  • Hetta upp ett våffeljärn med lite margarin i.

  • Grädda våfflorna när järnet är riktigt hett. *Räkna med ca. 1 dl smet per våffla.

  • Låt svalna en aning på ett galler.

  • Koka upp hallon och socker och låt svalna. Vispa grädden och servera till de nygräddade våfflorna!

Mer om våfflor
Våfflans dag inträffar annars den 25 mars varje år.


IN ENGLISH

Vegan saffron waffles

Ingredients


Cooking time: 30 minutes
Number of servings: 4


Instructions

  • Rinse the kale under running water and tear off the leaves from the coarse stalks.

  • Add butter to a frying pan and fry on the kale until the leaves have softened slightly.

  • Melt butter in a saucepan and whisk in flour on medium high temperature.

  • Add 1 1/2 dl cream, milk, stock and give it a quick whisk, then add the kale.

  • Season the stewed kale with mustard, nutmeg, salt, pepper and the rest of the cream & let it simmer on a low temperature for 5 minutes.

Comment