Ingredienser
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 citron, zestet
2 krm salt
100 gram mjölkfritt smör, smält
2,5 dl mjölkfri grädde, tex. Oatly iMat
3 msk smör, smält

Somriga scones med citronsmak lockar nästan vem som helst. Duka upp en trevlig afternoon tea en solig eftermiddag eller servera dessa läckra scones till en mysig brunch som du överraskar din käreste med! 

Tillagningstid:
20 minuter
Antal: 8-10 st

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250 grader.

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  • Ringla över smör och grädde och blanda ihop till en ganska kletig deg.

  • Klä en långpanna med ett bakplåtspapper och klicka ut 8-10 bullar. Nagga dem med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. *Pensla på resterande smält smör tre gånger på bullarna under den totala gräddningstiden.


ENGLISH
 

VEGAN LEMON SCONES

Ingredients
4 dl wheat flour
2 teaspoon baking soda
1 lemon, the zest
2 pinch of salt
100 grams of milk-free butter, melted
2.5 dl milk-free cream
3 tablespoons butter, melted

Summer scones with lemon taste can get almost anyone addicted. Serve them for your afternoon tea or for a cozy vegan brunch you suprise your love one with!
 

Cooking time: 20 minutes
Quantity: 8-10 scones

Instructions

  • Put the oven at 250 degrees.

  • Mix all dry ingredients in a bowl.

  • Pour down the melted butter and cream and mix together to a rather sticky dough.

  • Place a baking sheet on a pan with with 8-10 scones. Stick them with a fork a couple of times and bake them in the middle of the oven for about 10 minutes. *Brush the remaining melted butter three times on the buns during the total cooking time.

 Photo: Annika Lundkvist

Photo: Annika Lundkvist

 Photo: Annika Lundkvist

Photo: Annika Lundkvist

 Photo: Annika Lundkvist

Photo: Annika Lundkvist

 Photo: Annika Lundkvist

Photo: Annika Lundkvist

Comment